To ganger på en gang (2023)

To ganger på en gang
To ganger på en gang (1)
Filminformasjon
I regi av:John Korty
Charles Swenson
Produsert av:Bill Couturie
George Lucas(Utøvende produsent)
Skrevet av:John Korty
Charles Swenson
Suella Kennedy
Bill Couturie
Musikk av:Ken Melville
Dawn Atkinson
Ettromsleilighet:Kortfilmer
Lucasfilm
Distribuert av:Warner Bros.
The Ladd Company
Språk:Engelsk

To ganger på en ganger en animasjonsfilm fra 1983 regissert avJohn Kortyog Charles Swenson. Denne filmen hadde en uvanlig historie når det gjelder utgivelse og redigering, men den har blitt kåret til en av de viktigste filmene i stop-motion-animasjonens historie. Dette var også den første animasjonsfilmenGeorge Lucasprodusert.

Filmen bruker en form for cutout-animasjon, som filmskaperne kalte "Lumage", som involverte prefabrikkerte utskårne plastbiter som animatørene flyttet på et lysbord.

Innhold

 • 1 Cast
 • 2 Tomt
 • 3 Slipp
 • 4 alternative versjoner
 • 5 lydspor
 • 6 Galleri
 • 7 Trivia
 • 8 referanser
 • 9 Eksterne lenker

Cast[]

 • Lorenzo musikk- Ralph, det allsidige dyret
 • Julie Payne- Flora Fauna
 • Marshall Efron- Synonyme Botch
 • Hamilton Camp- Grønne ermer
 • James Cran- Rod Rescueman / Scuzzbopper / Frivoli Foreman
 • Paul Frees- Forteller / statssjef / dommere / namsmann
 • Judith Kahn(kreditert som Judith Kahan Kampmann) - The Fairy Godmother

Plott[]

I den fjerne, evig travle byen Din bor de svart-hvite Rushers, som hele tiden driver med sine saker på en fartsfylt måte og stopper bare for å sove. Din ligger mellom to verdener som skaper drømmer for å levere til de sovende Rushers - den ene er den lyse og muntre Frivoli, hvor Greensleeves og hans Figmen of Imagination bringer søte drømmer, og den andre er Murkworks, en mørk og snusket fabrikk hjem til gribber. som slipper marerittbomber. Den onde Synonamess Botch, manisk hersker over Murkworks, ønsker å hindre Greenies anstrengelser og utsette Rushers for ustanselige våkne mareritt. Han bruker gribbene sine for å kidnappe fiken og grønnhylser, men ikke før Greensleeves skriver en S.O.S. til Frivoli.

I mellomtiden blir to mistilpassede kjent som Ralph The All Purpose Animal (kalt slik for hans noe upålitelige formskiftende evner), og Mumford, en Chaplin-aktig mime, stilt for retten for sin inkompetanse på jobb. Fast bestemt på å bevise at de kan gjøre noe riktig, tar Ralph og Mumford på seg jobben som søppelmenn. Mens de dumper søppel over en stor ås, møter de Flora Fauna, Greensleeves sin niese, som har funnet onkelens S.O.S og vil finne ham. Botch spionerer på de tre gjennom Ibor, robotgorillaen hans, og bruker Ralph og mammas ønske om å være helter til sin fordel. Etter å ha introdusert seg som en venn av "Greenie", innrømmer han de tre at for å redde Greensleeves, må de gå inn i Din og stjele hovedkilden fra den kosmiske klokken. Flora blir igjen for å fungere som den delen av jenta i nød for Botchs mareritt. Mumford og Ralph slipper fjæren som får tiden til å fryse. De jager våren gjennom hele Din, men Botch sender gribbene sine for å stjele våren fra dem og begynne å plante marerittbomber. ENDen gode fe, eller kjønnslemlestelse som hun liker å bli kalt, blinker inn for å fortelle heltene våre at de har blitt lurt og gir dem tre kroner for å få en telefonkiosk til å dukke opp i tilfelle de trenger hennes hjelp. FGM rekrutterer også hjelp fra den uvitende, men muskelbundne Rod Rescueman for å hjelpe dem. Rod er imidlertid mer interessert i å redde Fauna, og forlater guttene for å finne henne.

Ralph og mamma finner marerittbomber spredt over hele et kontor, klare til å bli satt i gang av Botch når han starter tiden starter igjen. Mumford utløser ved et uhell en bombe, og de to blir fanget i et mareritt der de blir jaget og nesten drept av kontorrekvisita kommer til live. Når de endelig er befridd fra marerittet, frakter fegudmoren dem tilbake til Frivoli og forteller at de er bedre å gi opp etter alle feilene de har gjort og sparker dem fra heltebransjen. Dette styrker bare Ralph og mammas vilje til å gjøre det rette. I mellomtiden "redder" Rod Flora fra Murkworks og prøver å få et kyss fra henne. Hun prøver å rømme fra den flytende leiligheten hans på himmelen og faller. Hun overlever imidlertid når hun lander på en mekanisk slange som prøver å stoppe Ralph og mamma fra å nå Murkverket. Trioen og Rod stormer seg inn med hjelp av Scuzzbopper, Botchs tidligere marerittmanusforfatter, som bestemmer seg for å hjelpe dem etter at Botch ødela hans nylig fullførte roman. Rod og Flora redder Greenie og fikenene, men må kjempe med Ibor. Rod prøver å redde Flora igjen, men mislykkes, og Flora ødelegger roboten selv. Mamma og Ralph tar på seg Botch mens gribbene flyr våren tilbake til Din. Når det ser ut til at Botch har drept mamma, klarer Ralph endelig å kontrollere formskiftet og lurer Botch til å presse "The Big Red One", og detonerer hver bombe før tiden startes på nytt. Akkurat som Botch er i ferd med å drepe Ralph for å ha ødelagt planene hans, dukker en siste marerittbombe opp og ruller mot Botch. Redd for å bli utsatt for sitt eget mareritt, hopper Botch ut av vinduet og blir revet med av sine sinte gribbene (noe som får seerne til å tro at gribbene er i ferd med å drepe Botch utenfor skjermen for hans fornærmelser mot dem og fikk dem til å gå gjennom ). Ralph finner ut at bomben virkelig var Mumford, som overlevde Botchs angrep og gjemte seg i et tomt skall. De to betrakter seg nå som helter og tjener kyss fra Flora. Våren vender tilbake til den kosmiske klokken av sin egen vilje, og starter strømmen av tid på nytt, men i et tempo der Rushers kan nyte livet.

Utgivelse[]

Studioet distribuererTo ganger på en gang,The Ladd Company, nærmet seg konkurs og hadde valget mellom å putteTo ganger på en gangtil begrenset utgivelse eller verdensomspennende utgivelse, med lignende problemer medDe riktige tingene. SidenTo ganger på en gangble animert, ble det besluttet å sette filmen i begrenset utgivelse og mislyktes deretter på billettkontoret. Et lignende resultat forDe riktige tingenefikk The Ladd Company til å legge ned. Fortsatt i dag,To ganger på en ganghar fått en kultfølge.

Alternative versjoner[]

Det var mange forskjellige versjoner av denne filmen, fordi produsentene bare kunne ansette improvisasjonskomikere.

I en versjon, der Greensleeves ikke blir kidnappet av Botchs gribber, stopper Ralph og Mumford innom en bar, før de ser Fairy Godmother, og møter Greensleeves. Han ber guttene hente våren, etter at de fortalte ham at de slapp den. Senere slipper våren unna gribbene og møter Greenie, som deretter blir bedt om å sette våren tilbake i den kosmiske klokken. På dette tidspunktet stikker gribbene inn og kidnapper våren og Greensleeves.

Det var minst to versjoner av filmen: en med voksenspråk og en med PG-klassifisert språk. Fra begynnelsen,John Kortyønsket ikke å bruke dialogen til det originale manuset, men Marshall Efron mente replikkene hans var perfekte og spilte opp de mer frekke aspektene ved karakteren hans. Noen linjer ble valgt avBill Couturie. Korty var ikke klar over dette før åpningskvelden og var veldig sint over hvordan Marshall Efrons replikker ble levert fra manuset.

År senere,To ganger på en gangble vist av HBO. Versjonen som HBO mottok og viste var imidlertid versjonen som Couturié likte. Da Korty fant ut av det, kontaktet han umiddelbart HBO, og truet med rettslige skritt hvis denne versjonen ble sendt på nytt. Så, etter bare tre visninger, suspenderte HBO sendingene av filmen til den ble levert med et nytt klipp fra Korty. Dette nye klippet fylte ut de resterende visningene av Twice planlagt den måneden, noe som førte til klager på "sensurerte" filmer som ble vist på HBO. Etter klagene valgte HBO å aldri sende filmen igjen på deres tjeneste.[1]To måneder senere skaffet Showtime og over-the-air betal-tv-tjenesten Spectrum rettigheter til å vise filmen, men bare den Korty-godkjente versjonen. Denne versjonen hadde den komplette scenen til "Out on My Own" så vel som den uklippede siste rullen til filmen fraværende fra den senere hjemmevideoversjonen. I 1991 ble filmen endelig utgitt til videokassett og laserdisk. Imidlertid var laserskiven bare panorering og skanning med CAV på en side og ingen kosttilskudd. Tilsynelatende vant John Korty kampen, ettersom versjonen som ble utgitt er veldig ryddet opp og litt kortere i visse scener. Den grunnleggende historien er der, men med de originale scenene og dialogen endret, er denne versjonen ufullstendig i sin endelige presentasjon.

Filmen ble senere sendt som en del av Cartoon Network'sTegneserieteaterden 12. september 1998. Denne sendingen har per 2012 vært den siste kjente TV-sendingen av filmen.

Til dags dato har filmen ennå ikke sett noen form for DVD-utgivelse, og Warner Home Video har ikke oppgitt om det er en planlagt. Selv om filmen ble lastet opp til forskjellige virale videosider, ble dens mindre kultstatus forsterket, noe som fikk nettbutikken Amazon til å tilby brukte VHS-kopier på "Brukt og nytt"-delen. Amazon gjorde også filmen midlertidig tilgjengelig for utleie nedlasting via Amazon Unbox, selv om selskapet siden har trukket tilbake tilbudet, med henvisning til lisensieringsbegrensninger[1]. Kanskje som svar på mangelen på offisiell støtte for filmen, er flere bootleg-kopier av den originale, uklippede versjonen tilgjengelig via bittorrent.

Lydspor[]

Soundtracket inneholder flere sanger fremført avMaureen McDonaldskrevet av Tom Ferguson, broren hennesMichaelog henne. Det er også inkludert en sang fremført avBruce Hornsbyskrevet av brorenJohnog ham, samt ett spor fremført avLawrence Welkog hans orkester.

Galleri[]

Trivia[]

 • BerømtNFBanimatør ogSheridanProfessorOg Pindaldukker opp om bord på et fly i filmene under vårens hentingsekvens.
 • FilmenRise of the Guardiansdeler noe av det samme plottet til denne filmen, der skurken prøver å ta over verden ved å prøve å gi alle evige mareritt (Pitch fra Rise of the Guardians og Botch fra Twice Upon a Time) og en gruppe helter må stoppe ham.
 • Et bilde avLorenzo musikkkan sees i sluttteksten, bemerkelsesverdig fordi han normalt foretrakk å ikke avsløre ansiktet sitt.
 • David Fincher, som den gang jobbet på, er kreditert for spesielle fotografiske effekter.

Referanser[]

 1. Damsel i nød for tiden i brann (20 år senere,To ganger på en gangbrenner fortsatt),Taylor Jessen, Hentet 10. april 2008

Eksterne linker[]

FAQs

What was the first street gang? ›

The first gang with a definite, acknowledged leadership—named the Forty Thieves and made up largely of local thieves, pickpockets, and thugs—formed around 1826 in the back room of Rosanna Peers's greengrocery (Haskins, 1974).

What do you do when you see a gang? ›

Looking briefly to show you recognize their presence and even giving a quick nod to one of the members -- should they make eye contact with you -- shows you're not some "easy target" who's so afraid of them that you're just hoping they'll leave you alone.

What is the most violent gang in the United States? ›

NEW PORT RICHEY, Fla. — Mara Salvatrucha, better known as the MS-13 gang, is one of the most feared gangs in the United States, with an estimated 6,000 to 10,000 members.

Who started the Bloods? ›

Several gangs that felt victimized by the Crips joined the Pirus to create a new federation of non-Crips neighborhoods. This alliance became the Bloods. The Pirus are therefore considered the founders of the Bloods.

Is it OK to join a gang? ›

Consequences of gang membership may include exposure to drugs and alcohol, age-inappropriate sexual behavior, difficulty finding a job because of lack of education and work skills, removal from ones family, imprisonment and even death.

Can you get out a gang? ›

Getting out of a gang isn't easy, but you can do it. Remember that you are not the first to go through this. Many have done it in the past any many more will continue to do it every day.

Can a girl join a gang? ›

The number of girls in gangs is apparently increasing, whether they are part of a male gang or members of a "girls only" gang. Girls join gangs for the same reasons as boys join, i.e., financial opportunity, identity and status, peer pressure, family dysfunction, and protection.

When was the first ever gang? ›

Youth gangs may have first appeared in Europe (Klein, 1996) or Mexico (Redfield, 1941; Rubel, 1965). No one is sure when or why they emerged in the United States. The earliest record of their appearance in the United States may have been as early as 1783, as the American Revolution ended (Sante, 1991; Sheldon, 1898).

What was the first Crip gang? ›

According to some reports, Stanley (“Tookie”) Williams and Raymond Washington, both high schoolers in Los Angeles, founded the Crips in 1971 for protection from gang violence. Others claim that Washington, inspired by the Black Panthers, formed a political group in 1969 that evolved into a street gang.

Who started the first Crip gang? ›

According to the most accepted story, the Crips were first formed in 1969 under the leadership of Raymond Washington. Drawn from students who attended Washington High School, whose school color was blue, this gang grew quickly and preyed on citizens.

How did 18th Street gang start? ›

History. The Barrio 18 first emerged as a small-time street gang in Los Angeles. While some accounts trace its origins to the late 1950s, the gang began to take its current form in the 1980s after splitting from the Clanton 14 gang.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 16/01/2024

Views: 5634

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.