Kuinka tulla sähkölinjamieheksi | Parhaat korkeakoulut (2023)

  • Ihmiset luottavat sähköjohtoihin sähkön ja sähkön saannissa.
  • Sähkölinjateknikot työskentelevät usein harjoittelijoina ennen töihin siirtymistä.
  • Monet sähköyhtiöt vaativat sähkölinjateknikoiltaan CDL:itä.

Kaikki kodinkoneet, mukaan lukien tietokoneet, televisiot ja jääkaapit, toimivat sähköllä. Se toimii yksityisasunnoissa ja julkisissa rakennuksissa, kuten kouluissa ja työpaikoissa. Ihmiset luottavat siihen, että sähköyhtiöt – ja sähkölinjamiehet – pitävät sähkön virrassa, jotta kaikki heidän tarvitsemansa laitteet toimivat edelleen.

Sähkölinjamiehetasentaa ja korjata sähköjohtoja ja tietoliikennekaapeleita. Näitä ammattilaisia ​​kutsutaan myös sähkölinjatyöntekijöiksi, sähkölinja-asentajiksi sekä korjaamoiksi ja sähköjohtoteknikoiksi. Koska olemme siirtyneet kohti tietoista kieltä, tämän artikkelin loppuosassa viitataan näihin ammattilaisiin, jotka käyttävät näitä termejä.

BestColleges.com on mainoksilla tuettu sivusto. Suositellut tai luotettavat kumppaniohjelmat ja kaikki koulujen haku-, haku- tai hakutulokset ovat kouluille, jotka maksavat meille korvauksen. Tämä korvaus ei vaikuta koulumme sijoituksiin, resurssioppaita tai muihin tällä sivustolla julkaistuihin toimituksellisesti riippumattomiin tietoihin.

Oletko valmis aloittamaan matkasi?

Sähkölinjojen asentajat ja korjaajat kiipeävät pylväisiin, tarkastavat ja testaavat voimalinjoja ja pujottelevat johdot pylväiden väliin. He asentavat maakaapeleita sekä antennikaapeleita, käyttölaitteita huollon yhteydessä. He jopa asentavat valokuitukaapeleita, jotka mahdollistavat noin n70% valon nopeudesta.

Bureau of Labor Statisticsin (BLS) mukaan linja-asentajat ja korjaajat ansaitsivat amediaanipalkka 68 030 dollariavuodessa toukokuussa 2020. BLS ennustaa vain vähän tai ei ollenkaan työpaikkojen kasvua vuosina 2020–2030. BLS kuitenkin suunnittelee noin 23 300 aukkoa linja-asentajille ja korjaamoille vuosittain seuraavan vuosikymmenen aikana.

Mitkä ovat vaatimukset tullaksesi sähköasentajaksi?

Oppisopimuskoulutusta tai muita työnantajan koulutusohjelmia vaaditaan usein niiltä, ​​jotka haluavat tulla sähköjohtoteknikoiksi. Kuitenkin ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita liittymään tähän uraan, voivat ilmoittautua yhteisön korkeakouluohjelmiin, jotka vaihtelevat muutamasta viikosta muutamaan vuoteen. Monet yhteisöopistot tarjoavat kahden vuoden sähköalan tai vastaavan alan ammatillisen tutkinnon.

Lukion tutkinto tai GED-todistus

Jos haluat tulla sähkölinjojen asentajaksi ja korjaajaksi, tarvitset todennäköisesti lukion tai GED-tutkinnon. Useimmat työnantajat vaativat vähintään yhden vuoden lukion algebraa, ja jotkut vaativat trigonometriaa. On hyvä mahdollisuus, että sinun on myös läpäistävä kelpoisuuskoe saadaksesi työtä.

Ajokortti

Sähköjohtojen teknikot ajavat usein yritysten kuorma-autoilla työmaille ja sieltä pois, joten ajokortti vaaditaan yleensä. Tavallisen ajokorttisi lisäksi saatat tarvita myös akaupallinen ajokortti (CDL). Monet ajoneuvot, joita sähköyhtiöt käyttävät sähkölinjojen korjaamiseen, vaativat CDL:n toimiakseen.

Tekninen ohje

Suorittaessasi sähköohjelmaa osoitteessa akauppakoulu tai yhteisöopistoei välttämättä vaadita, se voi varmasti lisätä mahdollisuuksiasityöpaikan saaminensähkölinjojen asentajana ja korjaajana.

Löydät ohjelmia, kuten a12 viikon sähkölinjatyöntekijäohjelmatai apulaiskoulutusohjelmasähköalan tekniikka. Jotkut koulut tarjoavat nopeutettuja liitännäiskoulutusohjelmia, jotka voidaan suorittaa vain 18 kuukaudessa.

Oppisopimuskoulutus

Useimmat yritykset vaativatoppisopimuskoulutus tai muu työntekijän koulutusohjelmavoidakseen tulla sähköjohtoteknikkoksi. Nämä ohjelmat kestävät tyypillisesti noin kolme vuotta ja yhdistävät luokkahuoneopetuksen työssä tapahtuvaan koulutukseen. Ammattiliitot ja tietyt työnantajat tarjoavat oppisopimusohjelmia.

Electrical Training ALLIANCEon kaksi ammattiliittoa - International Brotherhood of Electrical Workers ja National Electrical Contractors Association - tukee. Organisaatio tarjoaa oppisopimuskoulutusta ulkopuolisille linjatyöntekijöille, sisäjohtotyöntekijöille, asentajateknikoille ja kodin lankatyöntekijöille.

Ylimääräiset sertifikaatit

Jotkut työnantajat voivat vaatia sähkölinjojen asentajia ja korjaajia hankkimaanlisäsertifikaatit. Näitä voivat olla ensiapu- ja elvytyskoulutus, OSHA 10:n suorittaminen, pylväs- ja kauhapelastuskoulutus ja kaivurikuorma-autojen sertifiointi. Ensiapu ja elvytys voivat olla hyödyllisiä, koska sähkölinjateknikon työ on vaarallista. Jos sähkölinjan teknikko loukkaantuu työssään, hänen tulee saada ensiapua välittömästi.

OSHA 10on 10 tunnin rakennuskurssi, joka opettaa opiskelijoille välttämään terveys- ja turvallisuusriskejä työpaikalla.Sertifikaatit pylväs- ja kauha-autojen pelastustehtävissäja kaivurikuorma-autojen toiminnot voivat myös olla hyödyllisiä. Kaikki nämä koulutukset varmistavat, että sähkölinja-asentajilla ja -korjaajilla on tekniset tiedot ja onnettomuusvalmius, joita tarvitaan työnsä turvalliseen suorittamiseen.

Miltä Electrical Lineman -koulutus näyttää?

Monet yhteisön korkeakoulut jakauppakouluttarjota sähkölinjateknikon koulutusta. Jotkut koulut tarjoavat intensiivisiä ohjelmia, jotka voidaan suorittaa vain muutamassa kuukaudessa. Muut koulut tarjoavat osakkuustutkintoja, joiden suorittaminen voi kestää 18–24 kuukautta. Alla on esimerkkejä luokista ja ohjelmista, joita saatat löytää kouluttautuessasi sähkölinjatyöntekijäksi.

Stanly Community Collegetarjoaa 12 viikon ohjelman, joka vaatii vähintään 380 tuntia kursseja ja käytännön koulutusta. Opiskelija oppii sähkön perusteet, turvallisuussäännöt, sähköjohtojen ja ilmapylväiden rakentamisen sekä mittari- ja muuntajaasennukset. He saavat myös yleiskatsauksen CDL:n, ensiapukoulutuksen ja OSHA:n 10 tunnin rakennuskoulutuksen vaatimuksista.

Southern Technical Collegetarjoaa sähköalan tekniikan nopeutetun apulaistutkinnon, jonka suorittaminen kestää 18 kuukautta. Sen lisäksi, että tämä ohjelma kouluttaa opiskelijoita linja-asentajan ja korjaamon tehtäviin, se tarjoaa tiedot ja taidot, joita opiskelijat tarvitsevat aloittaakseen uransa sähköteknikona tai sähköurakoitsijana.

Yhteisön korkeakoulujen ja muiden koulujen koulutusohjelmien lisäksi monet työnantajat tarjoavat omaa koulutusta oppisopimuskoulutuksen muodossa. Nämä oppisopimuskoulutukset yhdistävät tyypillisesti luokkahuoneen oppimisen työssä tapahtuvaan koulutukseen ja voivat kestää jopa kolme vuotta.

Keskilännen energia ja viestintätarjoaa oppisopimuskoulutusohjelman, joka sisältää vähintään 7 000 tuntia työharjoittelua. Yritys tekee yhteistyötä Joint Michigan Apprentice Programin ja Northwest Lineman Collegen kanssa tarjotakseen oppisopimusoppilailleen luokkahuoneopetusta ja käytännön koulutusta.

Kuinka kauan kestää tulla sähkölinjamieheksi?

Yhteisön korkeakouluohjelmat voivat kestää 12 viikosta kahteen vuoteen. Näistä ohjelmista valmistuneiden voidaan kuitenkin vaatia suorittamaan oppisopimuskoulutukset. Tyypillinen oppisopimuskoulutus sähköyhtiön tai ammattiliiton kautta voi kestää jopa kolme vuotta. Oppisopimuskoulutuksen päätyttyä harjoittelija saa yleensä matkailijakortin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Electrical Lineman -koulutuksesta

Onko sähkölinjatyöntekijöillä hyvä palkka?

BLS:n mukaan linja-asentajien ja korjaamoiden keskimääräinen vuosipalkka oli 68 030 dollaria toukokuussa 2020.PayScale raportoiettä yleisen kandidaatin tutkinnon suorittaneen keskimääräinen peruspalkka on 65 000 dollaria vuodessa. Sähköinen linjamies voi ansaita enemmän vain apulaistutkinnolla tai ilman tutkintoa.

Sähköntuotanto-, siirto- ja jakelualalla työskentelevät sähkölinja-asentajat ja -korjaajat ansaitsivat eniten toukokuussa 2020, ja vuositulon mediaani oli 81 930 dollaria. Ne, jotka työskentelevät sähköurakoitsijoilla, paikallishallinnossa tai voimajohtojen rakentamisessa, ansaitsevat vähemmän.

Mitkä ovat sähkölinjatyöntekijöiden sertifiointitasot?

Sähköjohtojen teknikot ansaitsevat usein ensiapu- ja OSHA 10 -sertifikaatit työn luontaisten vaarojen vuoksi. OSHA 10 opettaa osallistujille tunnistamaan ja välttämään työpaikan terveys- ja turvallisuusriskit. Ensiaputodistus antaa sähkölinjatyöntekijöille tietoa siitä, mitä tehdä, jos joku kaikista varotoimista huolimatta loukkaantuu.

Jotta sähkölinjojen asentajat ja korjaajat voivat käyttää raskaita laitteita, kuten kauhatrukkia, heillä on oltava CDL. Monet sähköyhtiöt vaativat sähkölinjatyöntekijöiltään tämän lisenssin.

Vaaditun oppisopimuskoulutuksen suoritettuaan opiskelija etenee linjatyöntekijäksi. Vaikka sertifiointia ei vaadita, monet organisaatiot tarjoavat sertifiointiohjelmia linjatyöntekijöille.

Onko sähkölinjatyöntekijänä oleminen vaikeaa?

Joo. Se on myös vaarallista. Sähkölinjatyöntekijöiden tulee pystyä siirtämään raskaita koneita ja sietämään äärimmäisiä sääolosuhteita. Heidän odotetaan usein pysyvän epämukavassa asennossa pitkiä aikoja. Koska he käsittelevät sähköä, heidän on noudatettava turvallisuusmääräyksiä varmistaakseen oman turvallisuutensa lisäksi myös kaikkien heidän kanssaan työskentelevien turvallisuuden.

Sähköjohtoteknikot tekevät paljon kiipeilyä, mikä voi olla kovaa selässä ja polvissa. He tekevät myös maanalaista työtä, mikä edellyttää heidän kiivetä tikkaita alas kaivojen läpi ja työskentelemään pienissä, ahtaissa tiloissa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated: 03/12/2023

Views: 5761

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.