Alt restauranter trenger å vite om Restaurant Revitalization Fund (2023)

Stor hjelp til serveringsbransjen er endelig innen sikte, selv om den hjelpen vil være for sent for mange. Over et år etter at pandemien begynte å desimere restauranter over hele landet - lukket tusenvis av arenaer, sette millioner uten arbeid - og drepe mer enn 567 000 mennesker, vil den amerikanske regjeringen endelig begynne å utbetale målrettet bistand til en av de hardest rammede sektorene i den amerikanske økonomien. Restaurant Revitalization Fund på 28,6 milliarder dollar, godkjent av marsstimulansregning, vil begynne å ta i mot søknader om tilskudd designet for å utligne et spillesteds pandemiske tap 3. mai. Det som følger er en oversikt over fondet, inkludert hvordan det vil bidra til å redde visse etablissementer, som hurtigmatkjeder, hvordan det vil neglisjere andre spillesteder, for eksempel nylig stengte restauranter, og hvordan man søker.

For å være tydelig: Hvis du driver en bar, restaurant, bakeri, foodtruck eller cateringutstyr som trenger hjelp, bør du begynne å samle dokumentasjon nå og søke dagen programmet åpner. Pengene vil gå fort, og mens Senatets majoritetsleder Chuck Schumer fortalteEater's Digest at midlene vil fylles opp når de går tom, er få ting en garanti i dagens politiske miljø. Du kan få tilgang til de formelle reglene for programmet iEngelskeller innspansk, som ble sluppet i løpet av helgen. Her er eneksempel på søknad.

Restauranter kan søkevia denne linkennår programmet åpnes.

TL;DR:Etableringer kan begynneregistrerer segfor Restaurant Revitalization Fund 30. april slik at de kan sende inn søknadene sine ved middagstid mandag 3. mai. Individuelle arenaer kan søke om tilskudd på opptil $5 millioner direkte på SBA-nettstedet eller gjennom salgssteder (POS) som Square. Restaurantgrupper kan søke opptil 10 millioner dollar så lenge de har færre enn 20 lokasjoner og ikke er et børsnotert selskap. SBA vil godta søknader fra alle arenaer når programmet åpner, men i løpet av de første 21 dagene vil det kun behandle og finansiere forespørsler fra små bedrifter drevet av kvinner, veteraner eller personer fra økonomisk og sosialt vanskeligstilte grupper

SBA vil spesifikt sette av $5 milliarder til matbedrifter som ikke tjener mer enn $500 000 per år; $4 milliarder til mellomstore arenaer som tar inn $501 000 til $1,5 millioner årlig; og 500 millioner dollar til virksomheter som tjener under 50 000 dollar.

I motsetning til Paycheck Protection-programmet, som fikk restauranter til å bruke mesteparten av midler på lønn for arbeidere – et tvilsomt krav når myndighetenes nedleggelser negerte behovet for arbeidere – har disse revitaliseringstilskuddene færre restriksjoner. PPP nektet for eksempel finansiering til arenaer som åpnet etter at pandemien begynte. Restaurantfondet, derimot, gjør ikke disse ekskluderingene; det dekker nesten alle, inkludert arenaer som ikke engang har åpnet ennå. Midlene kan brukes frem til mars 2023, en forlengelse fra programmets opprinnelige sluttdato i slutten av desember. Mindre arenaer vil gjerne vite at papirarbeidet er rimelig lett; de fleste virksomheter skal kunne søke uten hjelp fra regnskapsfører.

RRF, som den er forkortet, har imidlertid noen ulemper:Selv med de tildelte beløpene, vil midlene bli oppbrukt raskt, og potensielt være til ulempe for mindre leverandører som ikke vet når de skal søke fordi de ikke har vært målrettet av oppsøkende innsats. Husk at de første 349 milliarder dollar av fjorårets PPP forsvant i underkantto uker; RRF har mindre enn 10 prosent av lønnsprogrammets finansiering og fokuserer på en mye hardere rammet bransje. Det er også franchisetakerekvalifisert, noe som betyr at en uavhengig restaurant som sliter kan ende opp med å konkurrere om midler med en lokal operatør av for eksempel 13 McDonald's. Det er heller ikke klart om udokumenterte eiere vil kunne søke. Og kanskje viktigst: Permanent stengte arenaer er ikke kvalifisert. Det betyr at en bar eller restaurant som nylig ble lukket - kanskje et bakeri som pakket den inn så sent som i februar etter å ha bestemt seg for at det å vente på føderal hjelp ville være en for stor økonomisk risiko - ikke vil kvalifisere for hjelp. Dette er faktisk et «revitaliseringsfond», ikke et forsøk på å gjenopplive restaurant, men stengingsbestemmelsen vil sannsynligvis være til fordel for mer privilegerte arenaer som har råd til å holde på til midlene er utbetalt, en prosess som teoretisk sett kan strekke seg til forsommeren.

Bortsett fra, her er alt du trenger å vite om restaurantfondet.

Hvilke typer virksomheter er kvalifisert?

 • Restauranter
 • Bakerier
 • Matbiler, matboder, matvogner, snackbarer
 • Cateringfirmaer
 • Salonger, vertshus, tavernaer, barer, bryggepuber, tapperom, vinsmakingssteder, destillerier

For bakerier, vertshus, bryggepuber, destillerier og vingårder, må disse stedene ha salg på stedet til publikum som utgjør minst 33 prosent av bruttoinntektene, ifølge SBA. Bedrifter må også bekrefte at "nåværende økonomisk usikkerhet gjør denne finansieringsforespørselen nødvendig for å støtte de pågående eller forventede operasjonene."

Hvilke typer arenaer er ikke kvalifisert?

 • Permanent stengte virksomheter
 • Børsnoterte selskaper (men franchisetakere er kvalifisert)
 • En enhet som eier og driver – sammen med tilknyttede virksomheter – mer enn 20 lokasjoner, enten under samme eller flere navn. Dette burde teknisk sett utelukke noen av landets største uavhengige restaurantgrupper.
 • Spillesteder som har fått enlukkede spillested operatører gieller som har en søknad til behandling
 • Spillesteder som har begjært kapittel 7 konkurs eller som likvideres i henhold til kapittel 11. Spillesteder som har begjært kapittel 11, 12 eller 13 konkurs, men som ikke har godkjente reorganiseringsplaner, er heller ikke kvalifisert.
 • Hotellrestauranter uten eget ansatt-identifikasjonsnummer, ifølge en SBA-talsperson

Restauranter som er på midlertidig pause - de som stenger i langsomme sesonger eller steder som har tatt en pause under stenging av regjeringen - er fortsatt kvalifisert for finansiering.

Hva kan restauranter bruke pengene på?

Lønn (inkludert helsetjenester), husleie og verktøy, panteforpliktelser (inkludert hovedstol og renter), uteservering og andre byggekostnader, leverandørkostnader, driftsutgifter, betalt sykefravær og andre utgifter som SBA-administratoren "bestemmer å være essensielle for å opprettholde den kvalifiserte enheten," ifølge stimulansregningen fra mars. Restauranter vil også kunne bruke midler til å betale ned forretningsrelaterte kredittkortutgifter, tredjeparts leveringsprovisjoner, uforgitte deler av OPS-lån, propan til matbiler og forsikring for matbiler, sa SBA under forskjellige rådhus denne uken.

Inkludering av boliglånshovedstol er nøkkelen, siden OPS kun tillot betaling av boliglånsrenter. Det betyr at barer og restauranter endelig har en måte å betale ned betydelig langsiktig gjeld, som de kan ha pådratt seg i god tid før pandemien gjennom kjøkkenrenoveringer eller innledende utbygginger. Små operatører som makserte kredittkortene sine, vil også kunne ta seg av den gjelden. Leverandørbetalinger er en annen viktig inkludering, ettersom restaurantstenginger og driftsrestriksjoner har skapt kaos for leverandører og andre deler av den større matforsyningskjeden.

Kan restauranter bruke midler til å betale eiendomsskatt, spesielt i tilfeller der skatter er kombinert med leiesjekker til en utleier?

Ja, ifølge en talsperson for SBA.

Er det noe restauranter spesifikt ikke kan bruke penger på?

Man kan ikke bruke midler på utvidelse av virksomheten, ifølge kommentarer fra SBA under et matbilrelatert rådhus forrige uke. For eksempel vil det være akseptabelt å renovere en skadet matbil, men en operatør vil ikke kunne kjøpe en ekstra matbil til flåten sin. Akkurat det samme kan en restauratør utvide sitt uteserveringsområde, men den personen vil ikke kunne bruke tilskuddsmidlene til å hjelpe til med byggingen av en ny restaurant på et annet sted. Spillesteder kan heller ikke forskuddsbetale hovedstol eller renter på gjeld.

Hva er tidsrammen for bruk av midler?

En tilskuddsmottaker kan bruke midler til utgifter som påløper fra 15. februar 2020 til 11. mars 2023. Eventuelle ubrukte midler innen utløpet av dekningsperioden må returneres, noe som virker usannsynlig ved første øyekast, men husk at dekningsperioden automatisk avsluttes dersom en virksomhet stenger permanent. Mer spesifikt, hvis du lukker restauranten din, kan du ikke lenger bruke gjenværende stipendpenger.

Hva er tidsrammen for å søke?

Bedrifter kanregistrerefor å opprette en konto for programmet som starter fredag ​​30. april. SBA vil begynne å akseptere søknader fra alle arenaer ved middagstid, Eastern Time, mandag 3. mai. I løpet av de første 21 dagene vil imidlertid fondet prioritere små mat- og drikkebedrifter —sannsynligmed årlige inntekter på 8 millioner dollar eller mindre - eid av kvinner, veteraner eller personer fra økonomisk og sosialt vanskeligstilte grupper. SBA vil deretter vurdere søknader fra alle virksomheter "i den rekkefølgen de ble mottatt," en setning som teoretisk sett kan favorisere større restauranter og de som har midler til å samle nødvendig dokumentasjon for å søke raskere.

Er det andre midler satt av til ekstra små eller mellomstore restauranter?

Ja, 5 milliarder dollar vil bli satt av til restauranter hvis brutto årlige inntekter for 2019 var mindre enn 500 000 dollar. I tillegg, etter de første 21 dagene, skal midler fra de resterende 23,6 milliarder dollar utbetales "på en rettferdig måte til kvalifiserte enheter av forskjellige størrelser basert på årlige bruttoinntekter." På det notatet vil SBA dele ut $500 millioner for de minste arenaene, med brutto årlige kvitteringer på totalt mindre enn $50.000; Byrået vil også bevilge $4 milliarder til mellomstore arenaer som tar inn $500 000 til $1,5 millioner på årsbasis.

Stimuleringsforslaget fra mars sier at SBA kan "ta slike skritt som er nødvendig" for å sikre at kvalifiserte virksomheter drevet av kvinner, veteraner og sosialt vanskeligstilte grupper fortsetter å ha tilgang til finansiering etter at treukersperioden er over. Stimuleringsforslaget gir også SBA et skjønn til å fordele midler basert på etterspørsel og lokale regionale kostnader, noe som kan ende opp med å favorisere større, dyrere markeder som New York og Los Angeles. Til slutt, omtrent 60 dager etter at finansieringen begynner, kan SBA distribuere finansiering uten hensyn til bruttoinntekter, en bestemmelse som kan ende opp med å favorisere større virksomheter som ikke hadde tilgang til finansieringsuttak.

Hva kvalifiserer som en sosialt, økonomisk vanskeligstilt gruppe?

En rekke grupper, inkludert de som identifiserer seg som svarte, latinske, urfolk i amerikanere, asiatiske (inkludert folk fra Sør-Asia), innfødte Hawaiianer eller Alaskaboere, eller stillehavsøyer, vil kvalifisere. Disse personene må utgjøre 51 prosent av eierskapet, selv om det referansepunktet kan oppfylles ved å bruke en kombinasjon av eiere av forskjellige demografiske grupper. Dette kravet vil bli oppfylt gjennom egensertifisering, noe som betyr at ytterligere dokumentasjon foreløpig ikke er nødvendig. Medlemmer av LHBTQ-samfunnet og amerikanere med funksjonshemminger kan kvalifisere seg for denne perioden med finansiering hvis de også består en økonomisk ulempetest, sa en talsperson for SBA under et rådhus.

Hvor nøyaktig vil restauranter beregne lånebeløpene sine?

Tilskudd er utformet for å tilsvare et spillesteds "pandemi-relaterte inntektstap", men nøyaktig hvordan det beregnes vil avhenge av hvor lenge et anlegg har vært i drift. Spillesteder som var åpne hele året før pandemien vil trekke fra sine mindre 2020-bruttoinntekter fra sine større 2019-kvitteringer for å komme opp med finansieringsbeløpet de har krav på. Spillesteder som bare var åpne i deler av 2019 vil trekke 2020 bruttoinntekter fra et pre-pandemisk gjennomsnitt av månedlige kvitteringer.

Spillesteder som ikke åpnet før i 2020 - eller som ennå ikke har åpnet selv innen den nåværende datoen, men som har pådratt seg kvalifiserte utgifter - er også kvalifisert. Det er i sterk kontrast til OPS, som ekskluderte arenaer som ikke var i drift innen 15. februar 2020. Disse nyere virksomhetene vil komme frem til deres potensielle finansieringsnummer ved å trekke kvalifiserte utgifter (som husleie, utendørs utbygginger, lønn) fra alle bruttoinntekter. I alle tre tilfellene vil eventuelle mottatte OPS-lån bli trukket fra det totale potensielle tilskuddsbeløpet. Hvis noe av dette virker forvirrende, kan du være trygg på at det foreløpige papirarbeidet for applikasjonen gir et regneark som staver alt klart. SBA vil også ha et program somlegger innapplikasjonen i POS-partnersystemer som Square, Clover, Toast og Aloha.

Hvilke typer dokumenter må barer og restauranter søke om?

DeutkastSBA-søknaden ber om spesifikk dokumentasjon på bruttoinntekter og eventuelle kvalifiserte utgifter. Bedrifter kan bruke hvilken som helst av følgende kilder: selvangivelser (IRS Forms 1120 eller 1120-S); IRS Forms 1040 plan C; IRS Forms 1040 plan F; partnerskapets IRS-skjema 1065 (inkludert K-1-er); Kontoutskrifter; eksternt eller internt utarbeidet regnskap som resultatregnskap eller resultatregnskap; salgsstedsrapporter, inkludert IRS-skjema 1099-K. Bedrifter må også fylle ut IRS-skjema 4506-T (en forespørsel om en selvangivelsesutskrift), selv om arenaer faktisk burde kunne oppfylle dette kravet under den elektroniske søknadsprosessen for SBA. For bakerier, destillerier og andre steder som må bevise at 33 prosent av bruttoinntektene er for salg av mat og drikke på stedet til publikum, må denne dokumentasjonen vise nøyaktig det.

Husk:Det faktum at man teoretisk sett bare kunne sende inn kontoutskrifter som bevis på bruttoinntekter antyder at SBA prøver å kaste et bredt nett for søknader gjennom en lav papirbyrde.

Vil ikke-statsborgere restauranteiere få lov til å søke om tilskudd?

Hvis de har et grønt kort, ja, ifølge en SBA-talsperson. Etter det blir ting vanskeligere. Under ledelse av president Joe Biden, SBAutvidetOPP til "ikke-statsborgere småbedriftseiere som er lovlige innbyggere i USA," inkludert både hjemmehørende og ikke-bosatte utenlandske statsborgere. Disse personene kunne søke ved å bruke individuelle skattebetalernumre (eller ITIN-er) i stedet for personnummer. Det eksemplet er aktuelt fordi restaurantfondet også vil ta imot søknader fra ikke-borgere med ITIN, så lenge de har levert skatt de siste tre årene. Hvorvidt udokumenterte innbyggere spesifikt vil være i stand til å søke er et mer komplisert spørsmål, men Prix Fixe Accountings Chris Macksey sa til Eater at den amerikanske regjeringen kan være villig til å godta (hvis ikke eksplisitt autorisere) søknader fra udokumenterte folk gitt hvor mye i skatt disse virksomhetene bidrar til statlige økonomier.

Hvor lang tid vil det ta før pengene går tom og vil de fylles på?

"Jeg tror disse pengene vil bli brukt raskt," sa SBAs assisterende administrator Julie Verratti i et rådhus i april, en uttalelse som er desto mer sann i lys av det faktum atoriginal spørrevar for et mye større fond på 120 milliarder dollar. Verratti la imidlertid til at hun "ikke kan forestille seg" at fondet ikke vil bli etterfylt, gitt de mange oppfriskningene av PPP. Det fortalte majoritetsleder i Senatet, Chuck SchumerEater's Digesti mars at han tror restaurantprogrammet vil få ytterligere midler dersom det blir utarmet.

Kan franchisetakere som Burger King eller McDonald's søke om restaurantstipend?

Selv om børsnoterte selskaper ikke kan søke om tilskudd selv, kan franchisetakere. Nøkkelfaktoren er imidlertid at den børsnoterte franchisegiveren ikke kan kreve den mindre franchisetakeren eller gruppen av franchisetakere som såkalte tilknyttede virksomheter. Det vil si at det større etablissementet ikke kan ha myndighet til å kontrollere retningen til den mindre virksomheten, og det kan ikke kreve en rett til overskuddsutdelinger på mer enn 50 prosent, ifølge National Restaurant Associationsveiledning. Denne bestemmelsen kan teoretisk sett la hurtigmatkjeder kontrollert av mindre franchiseeiere tørke opp mye av SBA-pengene veldig raskt, til skade for uavhengige arenaer.

Hva med restauranter som ikke er digitalt tilkoblet? Vil de kunne søke?

Ja, det vil også være et telefonsøknadsalternativ. Søkere vil ringe (844) 279-8898, fylle ut en søknad med en støtteagent og deretter sende inn dokumenter sendt til dem. Gjennomgang av søknaden vil ta ca. 14 dager, prSBA.

Hvilken type kvitteringer må du beholde etter at du har mottatt tilskudd?

Det er en god idé å alltid beholde sine kvitteringer (fotografer dem med telefonen, i det minste!), men mer spesifikt i forhold til reglene til RRF, bør du absolutt beholde dem fordi en liten del av tilskuddsmottakerne vil bli valgt ut for en revisjon. Lokaler som ikke er valgt for en revisjon, må fortsatt bekrefte online innen årets slutt at eventuelle utgifter ble brukt til kvalifiserte formål.

Denne artikkelen har blitt oppdatert gjennomgående for å gjenspeile ny informasjon om Restaurant Revitalization Fund.

FAQs

What is the maximum RRF grant that each individual restaurant location can receive? ›

The grant amount was reduced by any Paycheck Protection Program (PPP) loans the applicant received. The maximum amount available for a single grant award was $5 million per physical location, capped at $10 million per entity and affiliates, with a minimum award of $1,000 per entity.

Is the SBA RRF grant taxable? ›

Is the Restaurant Relief Fund (RRF) taxable in California? Per SB 113, RRF funds received as part of the American Rescue Plan Act of 2021 will not be taxed.

Why is my SBA Restaurant Revitalization account inactive? ›

If you have not logged into your account through the Small Business Administration (SBA) portal, or it has been a while since your last log in, the SBA may have marked your account as “inactive”. In this case, you will need to call 1-844-279-8898 to have a representative reactive the account.

Is the Restaurant Revitalization Fund taxable IRS? ›

The Restaurant Revitalization Grants are not subject to income tax. Your business should not include the grant amount as gross income on your tax return. The grant has been a much-needed life support for the troubled industry.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 22/11/2023

Views: 6628

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.