2023 Toyota Sienna: Hva vi vet så langt | Toyota Nyheter (2023)

2023 Toyota Sienna– Femte generasjons Toyota Sienna omorganiserte minivanene for å støtte et bredere spekter av liv og aktiviteter. Toyota Sienna 2023 er utstyrt med hybriddrivlinjer i alle trim og en rekke nye teknologier og fasiliteter, og hever standarden for stil, sikkerhet, komfort, fleksibilitet og drivstoffeffektivitet i sitt segment.

Ved å gå inn i det andre årsmodellen forventer viToyota Sienna2023 for å være en overført modell.

Til tross for at hun spiller i et relativt kjedelig klasserom, har Sienna noen unike stiltegn. Denne skarpe varebilen med to bokser har en unik fasade, dype skall som flyter ved døren og over de bakre hjulbuene, en formet bak og dristige baklykter. Vi håper dette slående nye utseendet forblir på plass når Sienna 2023 når utstillingslokalene.

2023 Toyota Sienna

Toyota Sienna Design

Designet, konstruert og montert i USA, Sienna all-hybrid, påvirket av den dristige og kraftige karakteren til SUV-en, har mange førsteklasses funksjoner: åpne og lukkede skyvedører og bakporter, et firesoners klimakontrollsystem, et superlangt glidende kapteinsete på andre rad oppvarmet med en ottomansk, den første krafttilten i segmentet og en teleskoprattstamme med oppvarmet ratt, digitalt hjul, 10-tommers fargeskjerm. og JBL 12 høyttalere Premium Audio System.

Toyota Sienna forbereder seg på et friluftseventyr med valget av firehjulsdrift – og er godt posisjonert for Yakima-tilbehør, som takoperatører, stenger, sykkelstativ og mer. Sienna tilbyr tilgjengelige slepehindringer og en valgfri 1500-watts inverterfabrikk med et 120V AC-uttak for strømcampingutstyr.

alle versjoner av Sienna er vurdert til slepe opp til 3500 pund. Det er nok til å trekke en komplett kompakt reisehenger, eller bare ta med sykkelen på helgeturen.

Frontdesignet er inspirert av det ikoniske Shinkansen Japanese Bullet Train for å se elegant, raskt og selvsikkert ut. Frontlyktene er montert høyt og strekker seg til siden som om de er formet av vinden. Den dristige bunngrillen står i kontrast til slanke høyteknologiske LED-tåkelys som skyves inn i hjørner, og forbedrer en bred og stabil holdning.

I en ånd om å optimere interiøret samtidig som man unngår boksede design, har bakkabinen raske søyler som vinkler dynamisk fremover. Baklysene flyter sømløst fra den skulpturerte kroppen til baksiden, ved hjelp av et tynt bånd med LED-belysning for å skape en særegen følelse. Det er en integrert svart baklykt som ikke bare ser kul ut, men også forbedrer den aerodynamiske ytelsen. Den skarpe, dypt skulpturerte bakluken med integrerte spoilere er muliggjort av den støpte harpiksprosessen.

Den ultrasporty XSE-modellen tar spenningen, sportsligheten og kjøreopplevelsen til et nivå som aldri er sett før i minivans. en mørk split 5-eiker og aggressive støtfangere foran og bak som er unike for XSE, ser denne modellen ut som den ble født på en racerbane.

Designteamet lærte av nåværende minivan-kunder at de ikke vil føle at de kjører buss, og tok dette til seg og tenkte nøye over hvordan de kunne kombinere de praktiske egenskapene til en minivan med det følelsesmessige ønsket om å ha en mer personlig kjøreopplevelse.

Moderne instrumentpaneler er laget av dristige horisontale lag for å uttrykke et bredt, bredt interiør, med et stort berøringsdisplay i midten, nyttige lagringsmuligheter og en innovativ Bridge Console, som er nøkkelen til å tildele personlig plass til førere og passasjerer foran.

2023 Toyota Sienna interiør

Innvendig får den nye generasjonen Sienna en skarp hytte med et rent dashbord, en stor berøringsskjerm på dashbordet, en flytende midtkonsoll med harde girskifter og oppbevaring under, et tofarget fargevalg tilgjengelig, rikelig med oppbevaringspuddinger og mer. Vi håper dette nye designet forblir det samme på Sienna 2022.

Teknologien er heller ikke mindre i nye Sienna, ettersom den nåværende modellen leveres som standard med en 9-tommers berøringsskjerm, satellittradio, Apple CarPlay, og Android Auto, Amazon Alexa, med mer. Eventuelt kan kjøpere legge til firesoners klimakontroll, et 1500-watts vekselstrømsystem, underholdning i baksetet med en 11,6-tommers skjerm og mer. Vi forventer at alt vil forbli det samme når Sienna 2022 kommer i utstillingslokalene.

Toyota Sienna-modeller

Le og XLE er utstyrt med en konfigurasjon med åtte seter med to kapteinseter, et sete på andre rad i skyvelengde og et tilbaketrukket midtsete. Noen XLE-modeller, samt XSE, Limited og Platinum er syv-seters modeller med Super Long Slide andre-rads kapteinseter med Limited og Platinum FWD-modeller utstyrt med ottomaner.

Toyota Sienna Safety

I tillegg til den eksemplariske kollisjonsbeskyttelsen som tilbys av TNGA-K-plattformen, kommer Sienna 2021 standard med andre generasjon Toyota Safety Sense (TSS 2.0), et omfattende aktivt sikkerhetssystem som inkluderer:

  • Pre-kollisjonssystem med fotgjengerdeteksjon/deteksjon av svakt lys;
  • Dynamisk Radar Cruise Control i full hastighet;
  • Filskiftevarsel med styreassistent;
  • Path Trace Hjelp;
  • Automatisk fjernlys;
  • Veiskilthjelp.

Pedestrian Pre-Collision System (PCS) er designet for å gi automatisk bremseevne hvis føreren ikke reagerer i tide i visse nødsituasjoner. PCS-systemet er ikke bare designet for å oppdage kjøretøy foran, men det kan også oppdage syklister og til og med fotgjengere i situasjoner med lite lys. Blindsonemonitor (BSM) med RCTA (Rear Cross-Traffic Alert) er også standard på alle Sienna-modeller.

Sienna 2023 er utstyrt med 10 kollisjonsputer: kollisjonsputer for fører og passasjer foran; førerens knekollisjonspute; passasjersete-pute kollisjonsputer; sidekollisjonsputer i forsetet; sidekollisjonsputer på ytre baksete, pluss sidekollisjonsgardiner for alle tre rader. Sikkerhetssystemene inkluderer Enhanced Vehicle Stability Control (VSC) med Traction Control (TRAC), elektronisk bremsekraftfordeling (EBD), bremseassistent (BA), blokkeringsfri bremsesystem (ABS) og Smart Stop-teknologi (SST).

Toyota Sienna ytelse

Sienna konkurrerer for tiden med alle SUV-er på veien, en naturlig og intuitiv forbindelse mellom sjåfør og kjøretøy oppnådd med optimert TNGA-K-plattformgeometri kombinert med bakfjæring med bakarm med bakarm og økt karosseri.

Som alle Toyota-kjøretøyer bygget på den nye TNGA-K-plattformen, drar Sienna 2021 nytte av de mange trinnene som bringer et stille bibliotek til hytta. Spesielt fokuserte Toyota-ingeniører på å redusere støy i frekvensen som samtalen fant sted.

Den kraftige TNGA-K-plattformen motstår støyforstyrrelser og demper vibrasjoner gjennom styrekonstruksjoner, gulv og kjøretøy. Støyisoleringen er omfattende og strategisk plassert og kroppsforseglingen opprettholder ytterligere støyene utenfor der de er – utenfor.

Sienna tilbyr imidlertid noen overraskelser for ytelseskontroll. Valgbare kjøremoduser EV, NORMAL, ECO og SPORT lar sjåføren justere varebilens førerpersonlighet.

2023 Toyota Sienna eksteriør

NORMAL-modus er ideell for daglig kjøring; SPORT-modus låser opp drivkraften til hybridsystemet for å forbedre akselerasjonsresponsen; ECO-modus trekker ut maksimal kjørelengde fra drivstoff og batteri, og EV-modus lar deg kjøre kun elektrisitet i lave hastigheter over korte avstander.

Sjåfører kan bruke funksjonen for sekvensiell giring for å "gire ned", noe som øker den regenerative bremsingen i trinn. Den er ideell for kjøring i kuperte områder, for eksempel, fungerer som et lavere gir samtidig som den øker den gjenopprettede energien som sendes til HV-batterier. Som en bonus forbedrer Sienna-hybridsystemet kjøreglattheten ved å finkontrollere drivmomentet for å presse stigningen og dykke under akselerasjon og retardasjon.

Gearheads kjøper også varebiler. De vil være interessert i den termiske effektiviteten til 41 prosent av gassmotorene, en av de høyeste av alle forbrenningsmotorer på markedet (unntatt andre Toyota-hybridmodeller). Gassmotoren bruker et variabelt ventiltiming-intelligent system med en elektrisk motor (VVT-iE) på inntakskamakselen, og VVT-i på eksoskamakselen.

Toyota Sienna drivstofføkonomi

Det 7-tommers flerfargede informasjonsdisplayet på instrumentpanelet inkluderer hybridsystemindikatorer for å demonstrere systemets ytelse og regenereringsstatus og oppmuntre til miljøvennlige kjørevaner. Som i andre Toyota hybridmodeller, viser skjermen den optimale mengden akselerasjon for øko-kjøring og gir spilllignende scoringsfunksjoner for sjåfører.

Ved å bruke et navigasjonssystem (når utstyrt), analyserer Predictive Efficient Drive (PED) kjørevaner og lagrede vei- og trafikkforhold for å optimalisere hybridbatterilading. Når sjåføren aktiverer PED, lærer systemet gjentatte ruter og kan forutsi når og hvor kjøretøyet har en tendens til å bremse eller stoppe.

Deretter kan denne funksjonen redusere energiforbruket gjennom den optimale utløsertidsguiden for gasspedalen, spesielt når du kjører gjennom kuperte områder eller i trafikkork. Alt eieren trenger å gjøre er å kjøre. Sienna vil optimalisere sin egen drivstofføkonomi.

Toyota Sienna AWD

Sienna har lenge tilbudt valgfri firehjulsdrift, og 2023-modellen er intet unntak. Sienna 2023 er det eneste kjøretøyet i sitt segment som kombinerer en hybrid drivlinje med en AWD, og ​​systemet er tilgjengelig i alle modellklasser til svært attraktive priser.

Sienna bruker en ny type AWD kalt elektronisk on-demand AWD. I stedet for tunge AWD-overføringskasser og plassransdrivaksler til bakhjulene, bruker dette AWD-systemet en separat uavhengig elektrisk motor for å drive bakhjulene med den ekstra umiddelbare trekkraften som kreves og ved alle kjøretøyhastigheter.

I likhet med hybridsystemer fungerer AWD Hybrid-systemet sømløst og transparent. Under off-the-line start leverer hybrid AWD på forhånd opptil 80 prosent drivkraft til bakhjulene for å forhindre avsporing av forhjulene. utstyrt med AWD Hybrid System som forbedrer smidigheten i svinger ved å bidra til å redusere understyring, noe som gir Sienna en mer selvsikker håndteringsfølelse.

Høydepunkter i Toyota Sienna

Toyota Sienna 2023 er godt utstyrt i LE-klassen og tilfører flere fasiliteter og teknologi i høyere klasse. Alternativer kan enkelt grupperes i LE Plus-, XLE Plus- og XSE Plus-planer.

Grade Limited og Platinum har ikke en plan, men tilbyr to fabrikkalternativer: Digitalt bakspeil og 1080p HD Entertainment Center med 11,6-tommers skjerm, HDMI-inngang, fjernkontroll og to trådløse hodetelefoner (også valgfritt på XLE og XSE). En 1500-watts omformer er også tilgjengelig for XLE-klassen og over.

Den sporty XSE-klassen og den luksuriøse Platinum fyller hjulbrønnene med standard 20-tommers aluminiumkledde hjul med P235/50R20-dekk for FWD – de første 20-tommers hjulene på Sienna. (En minivan kan se snazzy ut uten å gi opp rommet.) Mens begrenset FWD-klasse leveres som standard med 18-tommers hjul.

2023 Toyota Sienna utgivelsesdato og pris

Det er ingen offisiell salgsdato for Toyota Sienna 2023, men vi forventer at den kommer høsten 2022 basert på forrige utgivelsesplan.

Prisen for Toyota Sienna 2023 er også fortsatt uklar, men uten at noen endringer kommer, forventer vi at den forblir nær den nåværende modellen på $36,635-$51,635 MSRP (inkludert destinasjonskostnader).

Tagger

Toyota Sienna eksteriør Toyota Sienna interiør

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 19/01/2024

Views: 5372

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.